Нашият девиз:
”Аз искам,аз мога,аз ще го направя”

В детската градина възпитателно - образователната работа се осъществява по Програма, избрана от учителите на групите „Възпитанието на детето от 2 до 7 години“ и е утвърдена с решението на педагогическия съвет. Постигат се резултати по следните образователни направления: Математика, Български език, Околен свят, Музика, Изобразително изкуство, Физическа култура, Конструиране и технологии.


Нашето послание…
Всяко дете има право на обич,грижа и подкрепа през първите седем години,когато се ориентира и опознава света около себе си.Изпробвайки пътищата,които ние-учителите извървяваме заедно с него,детето изгражда свой личен опит. В нашата дейност се оформя детската стъпка,но малко по-напред или по-встрани,за да ни покаже,че това не е наше повторение,а е неповторима индивидуалност.
Неповторим е и светът на мечтите!
Да съхраним детството
На децата та от Подготвителна група са осигурени безплатни учебни книжки и помагала за индивидуална работа, одобрени от МОН. За останалите деца в групата книжките се закупуват от родителите. Децата с радост и удоволствие участват в празници и развлечения, организирани в детската градина.
Из живота на децата….
Празниците са особено значими в ДГ. Всички заедно се потапяме в атмосферата им -„Звънче на знанието”-откриване на учебната година-м.Септември; „Златокоса есен“- м. ноември ”Коледа и Нова година” - м.Декември; ”Цветя за Левски” - м.Февруари; ”Баба Марта ни закичи”, ”За тебе мамо” - м.Март; Пролетен карнавал „Пролет , здравей ”Да посрещнем Лазарки”, ”Великден”-м.Април;” „Спортен празник“ под наслов: “Бързи, здрави, силни“ Ден на славянската писменост”, ”Довиждане детска градина” -м.Май. Всяка група подготвя и поднася специално тържество пред родители и гости, където децата да покажат своите умения и таланти.

Направено с нашите ръчички…
Изложба във връзка с глобалната седмица за пътна безопасност „Нашата улица“; Изложба по случай Осми март „Портрет на моята майка“. Участие в конкурси: Рисунка върху асфалт „Светът през погледа на детето“. Национален конкурс за детска рисунка на тема: “Рисувам за децата на Европа“ Съвместно участие на деца, родители и учители в различни инициативи: Среща с Корнелия Петрова – писател от град Чипровци, автор на няколко книги със стихове и разкази, приказки и хумор; Автентичен фолклор - народно пеене с музикален ръководител Петя Георгиева и Народни танци с ръководител Христо Иванов.
Участие на децата в организирани мероприятия и тържества на ниво Община: „Запалване на коледната елха“; Съвместна дейност с Историческия музей гр.Чипровци - „Работилница на Дядо Коледа“ – изработване на сурвачки и картички. „Работилница на Баба Марта“- изработване на мартеници; изнасяне на музикална програма по случай Великденски празници и боядисване на яйца; участие в тържество по случай 3-ти март; участие в Фестивал на Чипровския килим, връчена грамота на Детската градина за активен принос в популяризирането на Чипровския килим.